Verbinding: orthopeden en huisartsen zoeken naar betere samenwerking

apr. 10, 2023

De orthopeden Saskia Wiersma en Cornelis Visser waren deelnemers van een groep artsen die in het kader van verbinding tussen de eerste en tweede lijn een reis maakten naar Tanzania.
Verbinding was het thema van deze nascholing. Verbinding tussen de verschillende specialisten met elkaar, zodat we elkaar makkelijker en beter kunnen vinden.
Maar ook verbinding tussen verschillende werelddelen waar mensen niet de vanzelfsprekendheid van een eigen huisarts of een ziekenhuis in de buurt hebben.
Verbinding met de fantastische natuur, die we in Nederland wel eens vergeten. Maar misschien ook wel de verbinding met jezelf. Wat kan ik bijdragen om de wereld nog een beetje mooier te maken? 
Het doel van de reis was het bezoeken van een aantal kleine ziekenhuizen en het brengen van diverse medische apparatuur en andere medische hulpmiddelen die daar niet (goed) beschikbaar is. 
Financiële ondersteuning werd gegeven aan Tweega Medica, een fantastische organisatie die artsen uitzendt om de gezondheidszorg voor de meest hulpbehoevende inwoners van Oost Afrika te verbeteren.
Het geven van onderwijs onderling en samen met 50 artsen discussiëren over verbeteren van de structuur van de zorg in ons eigen land door andere manieren van samenwerking leverde diverse nuttige ideeën op.

Alrijne en Rijnland Orthopaedie

Lees meer

Laatste nieuwsberichten:

Meer nieuws
Nieuws detail
Nieuws detail
Locatie Leiden
Neem contact op
Nieuws detail
Locatie Leiderdorp
Neem contact op
Nieuws detail
Locatie Alphen aan den Rijn
Neem contact op